Sauegalleri

        

 
Hanna
Hanna
Hanna


 Hanna er sjefen i flokken. Hun er en ekte villsau, med mye instinkter som holder orden i rekkene. Hanna er en skikkelig "ursau", med flotte horn og et typisk "Gutefår"-utseende. Ulla hennes har både den typiske underullen samt dekkhår og fargene skifter nyanser etter årstidene  med et spill fra lyst og grånyanser til et nydelig rødbrunt skjær.

Helga
Helga
Helga er datteren til Hanna. Hun har en veldig spesiell ulldrakt helt grå, men med sort hode og sort "speil" bak. Hun er litt distrè, og var svært avhengig av mammaen sin, helt frem til hun lammet sitt første lam i år. Hun fikk et nydelig lam i vår som ble kalt Gunnhild, som hun passet veldig godt på. Hun er veldig glad i kos, og spesielt moro har hun det med glidlåser, dusker og annet hun kan nappe i. Harry
Harry
Harry kommer fra våre gode naboer på Nilsgården, som også driver med sau og ullproduksjon, men i noe større skala enn vår "hobbybedrift".  Årsaken til at Harry nå skal bli pappaen til lammene i 2012 er at han er blanding av "Härjedalsfår" og Åsenfår. Fordi det er en god del Åsen-får i de fleste av våre søyer, blir det spennende å se resultatet. Vi krysser fingrene og ønsker lykke til! Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Harry.Ulla
Ulla
Ulla som lam

Ulla fortjener virkelig sitt navn på grunn av den nydelige myke ulldrakten sin, kanskje den flotteste drakten i hele flokken. Ulla ble født som en "bandidos" med sorte briller og store tegninger i sort og hvitt. Hun hadde den gang spretne korketrekkerkrøller over hele kroppen, mens hun i dag har blitt helt lys, med myke lange lokker. Tegningene på kroppen synes nå kun rett etter klipp, men brillene hennes skimtes fortsatt. Ulla er litt sær i den forstand at hun går sine egne veier, og er ikke så opptatt av resten av flokken. Hun kan gjerne velge å gå å legge seg for seg selv, eller stikke til en annen kant av beitet uten å bry seg om hva de andre driver med. I år fikk Ulla et nydelig værlam som vi kalte Olle.


Lille-Louise

Lille-Louise
Lille-Louise er flokkens "sølv-rev". Hennes ull bidrar i høy grad til den nydelige mellomgrå fargen på ullgarnet vårt. Lille-Louise er mammaen til Laura, som var vår aller første lammunge på gården. Et spesielt trekk ved Lille-Louise er at hun ved flere anledninger har vist de andre sauene vei, dersom noen av dem har blitt stående på feil side av gjerdet og ikke forstått hvordan de skulle gå for å komme på samme side som de andre. Da har hun løpt dem i møte, breket, og på den måten hentet dem rundt til resten av flokken.

Laura
Laura og Karin


Laura
Laura er vårt aller første lam på gården, og er datter av Lille-Louise. Laura var litt svak da hun ble født, så hun måtte ha litt flaske og oppfølging de første dagene av sitt liv. Dette har ført til at hun er tam som en hund, og elsker mennesker. Selv i dyp snø kommer hun byksende for å få kos og klapp. Laura fikk i år sitt aller første lam, som ble kalt Karin. Vi syns dette var det vakreste lammet i år, med de artige tegningene på ben og rundt øynene.Tussi
Tussi
Et godt måltid brennesle
Tussi er en  brunsort blandings-sau av den litt større sorten, antagelig med noen forfedre av rasen "Pels-sau" noe vi kan se av ullkvaliteten hennes. Tussi har fått navnet sitt fra barnebøkene om Ole-Brum, og eselet som alltid er vemodig og litt tregt. Tussi er så stille og rolig at man skulle tro hun hadde bedøvelse i kroppen. Til og med under klippingen står hun helt i ro, helt uten stress. Hun elsker kos, men maser aldri om det. Vi kjenner bare at hun plutselig står tett inntil oss for å bli klappet. I høst oppdaget jeg plutselig at Tussi spiste av en stor brenneslebusk. Utover høsten mister antagelig brenneslen sin brennende virkning, men har sikkert fortsatt mye næringsstoffer som er sunne og nyttige for dyrene.
Lill-Katrin og Andrea

Lill-Katrin (til venstre) og Andrea er to hvite blandings-sau av den litt større sorten. De er søsken, og er lammene til den fryktede og beryktede "Hvitnos", som vi er litt usikre på om befinner seg i "sauehimmelen" eller det andre stedet lenger ned.... "Hvitnos" var fantastisk vakker med helt svart farge bortsett fra på nesen som var hvit. Hun var en veldig god mor, men var dessverre så full av angst at hun måtte forlate oss da hun ikke lot seg fange og skapte store problemer og uro i den ellers så tamme flokken. Lammene hennes lever videre hos oss, og sørger for hoveddelen av den hvite ullen som vi lager fint hvitt garn av, og ikke minst de nydelige ullenglene. Da Lill-Katrin var lammunge kunne hun ikke si verken bokstaven B eller M, og derfor heller ikke Bæ eller Mæ - bare ææææææææææ (da hun skulle rope på mammaen sin).

Ally og Rossy

Disse to skjønne skapningene er tvillinger, og har et herlig gemytt og utseende syns vi. Rossy har fått de karakteristiske "Gute-får hornene" til tross fo rat hun er søye. Lik "Villsauen" med andre ord. Tvillingparet var de siste lammene som kom i 2010, og fikk litt mindre oppmerksomhet enn førstefødte Laura. Likevel har de blitt like tamme og kosete, og Rossy har til og med fått for vane å "karre" med kløven for å få kos slik som Laura gjør.


Ally


Rossy

1 kommentar: