torsdag 9. april 2015

Nytt lam er født

Etter en fin dag med hundetrening i fjellet, og uten å ha den minste mistanke til at noen i flokken skulle lamme, kom vi hjem og fant "Mickan" inne i fårhuset hvor hun nettopp hadde fått et nydelig hvitt stort værlam. At hun skulle lamme i dag, var like overraskende som Emmas lamming forleden. Ikke noe syntes på verken matlyst, humør eller annet i morges da vi så til dyra før vi dro ut. Tvert i mot - juret til Mickan var ganske lite, og så ikke ut til å ha fylt seg nevneverdig, slik det pleier å gjøre før en lamming. Lammet sto på beina da vi kom, var full av fløtemelk i magen, og var vasket ren og tørr i pelsen.

Siden Mickan aldri har lammet før, ville vi være litt ekstra varsomme og ikke uroe henne for mye. Vi åpnet derfor for Emma og værlammet hennes  (som vi nå har kalt Martin) i "rødbua", og lot de to få komme ut til flokken. Mickan og den nyfødte ble deretter plassert i "rødbua" hvor mat, vann og halm la forholdene til rette for en god start på familielivet.

Pga veldig sur vind senere på dagen satte vi Emma og Martin inn i fjøset, hvor vi også har gjort klar separate lammebokser. De får stå der noen dager til - i alle fall på kvelds- og natterstid hvor det er trekkfullt og kaldt ute - og reven lusker utenfor rovdyrsgjerdet.

Så nå er alle happy, kan hvile ut, spise og sove - fornøyde med en fin dag - akkurat som oss :)

Nydelig dag i fjellet - igjen

Sol, litt vind - og litt vrien rype..

Mickan klarte seg bra som førstegangslammer

Godt med mat..

... og hvile....

Emma og Martin ute av rødbua for første gang

Lite lam i stort hus
 
 
Moro med nye marker


Verden er stor for nybegynnere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar