torsdag 4. april 2013

Råull




Ullsortering er trivlig, men tar tid når det skal bli ordentlig bra. I timesvis plukker jeg ullen ren for små halmbiter, frø og rusk fra rundballforingen vinterstid. Til tross for at dette er vinterull ser den bra ut, uten altfor mye rusk. Jeg har spart litt lam-ull fra i høst også, så det blir spennende å sende avgårde til spinneriet. Det er like spennende hver gang å se resultatet som kommer i retur noen måneder senere i form av naturfarget garn - alltid i litt forskjellig fargenyanser.





onsdag 3. april 2013

Garantert fritt for hestekjøtt

Lammefrikasse
Det er godt å ha full kontroll på råvarene i disse tider hvor man leser så mye om ferdigmat og kjøtt som inneholder helt andre kjøttkilder enn det skal. Ikke bare vet vi at det vi spiser er rent lammekjøtt, men også at dyrene har hatt et godt liv, gått ut og inn som de vil og beitet på rene og frodige fjellmarker på vår, sommer og høst. Dette gjør godt både for samvittigheten, men selvfølgelig også for smaken på maten.

Lammeleverpostei

mandag 1. april 2013

Nyfriserte Lykke-sau

Maja (Ulla-lam)
 Nyklipte sau har et snodig utseende. I år skal ingen ha lam, og da blir de ganske små i kroppen når all ulla er borte. Nå nyter alle de varme sol-strålene, og at de er blitt fri fra den tykke ullen som klør og stikker i nakken.


Emma (Helga-lam)

Nemi (Tussi-lam)

Tussi