lørdag 30. mars 2013

Tova votter i lykke-ull

I dag kom klipperen til oss og tok vårklippen på 12 ull-tette Lykke-sau. Jeg og får-nabo-kompis BL hadde for en stund siden avtalt å lage noe til får-klipperen siden hun kommer langveisfra flere ganger i året til oss for å hjelpe til med klippingen. Av meg fikk hun et par tova votter jeg har strikket av den ullen som hun har hjulpet oss med å få klippet en tidligere sesong.

tirsdag 26. mars 2013

Har en drøm...



Drømmer om å lage noe fint av disse "ull-rullene" fra egen Lykke-sau-ull og naboens Harjedalsfår-Ull. Rullene er rester fra spinneprosessen. Kanskje det kan bli innslag i en fin "rye" til å ha på gulvet. En deilig, varm og myk matte å ha forran sengen. Om jeg får mulighet til å gå på et vevkurs til høsten - har jeg planen klar!

torsdag 21. mars 2013

Snart påske



Påsken nærmer seg med stormskritt, og på husflidslagets siste strikkekafè lagde vi noen artige (stygg-søte) påskekyllinger. De er strikket, og tovet i maskin. Fyllt med ull, og pyntet med heklet kam, nebb og bein. Ikke så "nette" som påske-englene, men heller til å trekke på smilebåndet av :)

mandag 18. mars 2013

Påskeengler


Det nærmer seg påske, og hva er vel da mer naturlig enn å henge opp noen gule påske-engler av ull og silke?

torsdag 14. mars 2013

Håndklær

Det har vært stille siden jul her, men det betyr ikke at produksjonen har stoppet opp. Jeg har hatt problemer med å få overført bilder fra telefonen, og uten bilder blir det heller ingen blogginnlegg.

Etter jul har jeg bl.a vevd litt igjen. Jeg fikk mulighet til å veve et par håndklær som min samboer ønsket seg, og som han har fått i bursdaggave. Håndklærne er ikke klippet ned fra veven enda - men er nå ferdig vevet.


søndag 3. mars 2013

Nyfrisert Lykke-sau

Maja (Ulla-barn)
 Nyklipte sau ser alltid litt morsomme  ut. Og i år som de ikke skal ha lam ble de ganske små også etter ullen er borte. Nå nyter de sol-varmen, og at all ull og rusk som har stukket og klødd på kroppen de siste ukene er vekk.

Nemi (Tussi-barn)

Emma (Helga-barn)

Tussi